Logistics in 2050

Logistics in 2050

Logistics in 2050

Een interessante studie over logistiek in 2050

Zullen we in staat zijn duurzame welvaart te creëren of zijn we op weg naar een klimaatcrash? Is de wereld onderling verbonden of juist gefragmenteerd? Welke nieuwe technologieën geven ons dagelijks leven vorm? In een nieuw onderzoek genaamd “Delivering Tomorrow: Logistics in 2050” presenteert Deutsche Post DHL vijf omvangrijke, soms radicale voorstellingen van de wereld in 2050 en de impact die deze zouden hebben op de logistiekbranche.

Het onderzoek geeft antwoorden, maar is zich er tegelijkertijd van bewust dat het onmogelijk is om “de enige” juiste prognose voor de toekomst te geven. Deze bestaat niet en kan ook niet bestaan. “Het huidige complexe economische en politieke landschap maakt het vrijwel onmogelijk om accurate voorspellingen te doen. In onze onstabiele en verbonden wereld is herhaaldelijk gebleken dat de traditionele, lineaire vormen van analyse onjuiste resultaten opleveren. Deze analyses zijn simpelweg niet voldoende om veranderingen te anticiperen en ons erop voor te bereiden”, benadrukt CEO Frank Appel.

De verschillende scenario’s – ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende experts – zijn gebaseerd op observaties van de belangrijkste factoren, van zakelijke en consumptiepatronen tot technologische ontwikkelingen en klimaatverandering. Daarbij is gekeken naar hun waarschijnlijke effect op ons gedrag en onze toekomstige omgeving. De scenariostudie wordt afgerond met een serie essays over uiteenlopende thema’s, die alle met de toekomst te maken hebben.

Voor meer informatie, bezoek de website van Delivering Tomorrow >>

 

 

Geplaatst door:
Daphne Tollenaar

Marketing & Communication