Microsoft Dynamics NAV 2015 & Nekovri/3PL Dynamics

NAV 2017

Microsoft Dynamics NAV 2015 & Nekovri/3PL Dynamics

Onlangs heeft Microsoft de nieuwste versie van Microsoft Dynamics NAV gelanceerd; ‘NAV 2015’. Deze versie biedt veel nieuwe mogelijkheden, vooral op het gebied van usability en mobiel werken. Onze oplossingen Nekovri- en 3PL Dynamics zijn gebaseerd op Dynamics NAV. Door Nekovri- en 3PL Dynamics beschikbaar te maken op deze nieuwe versie van Microsoft Dynamics heeft u dus ook de voordelen van meer eenvoud, meer flexibiliteit en betere aanpasbaarheid.

Maar wat betekent dat nou precies? En wat zijn voor u de voordelen van een upgrade naar Dynamics 2015?

Eenvoudiger mobiel gebruik: De Dynamics App

In versie 2015 is het mogelijk om Dynamics NAV te publiceren als app. Deze Dynamics App is gemaakt voor touch screens. Wij als Microsoft partner kunnen nu dus relatief eenvoudig Dynamics
publiceren op  tablets waardoor bijvoorbeeld processen zoals ingangs- of kwaliteitscontrole in de loods direct digitaal uitgevoerd kunnen worden. De Dynamics App is beschikbaar voor Windows 8 Surface, iPad en Android.

Eenvoudiger mobiel gebruik: Verbeterde webclient

In versie 2013 was er ook al een webclient, maar deze was niet optimaal. Vanaf NAV 2015 heeft de webclient grotendeels dezelfde mogelijkheden als de lokale client. Zo kunnen nu ook grafieken worden gebruikt, waardoor de userinterface grotendeels gelijk is.

Eenvoudiger mobiel gebruik: Integratie met Office 365

Dynamics gebruikers konden uiteraard hun data uit Dynamics al openen met Excel of Word, waarmee filters, analyses en grafieken gemaakt konden worden. De verbeterde integratie van Dynamics 2015 met Office 365 maakt het nu mogelijk om vrijwel ongemerkt te wisselen tussen de applicaties. Eén inlog voor Dynamics 2015 & Office 365, alles beschikbaar vanuit de cloud.
Office 365

Meer flexibiliteit: Cloud

Met de nieuwe NAV 2015 versie zet Microsoft een volgende stap in het werken in de cloud. Waar er met NAV 2009 over werd gepraat, en in NAV 2013 de eerste cloud versie werkelijkheid werd, is NAV2015 echt volledig geschikt gemaakt voor de cloud. Of u nu de standaard interface gebruikt, of de webgebaseerde interface; de performance is exact hetzelfde en in veel gevallen zelfs beter. Microsoft Azure (de Microsoft cloud) maakt gebruik van de allernieuwste technologie op het gebied van harde schijven, geheugen- en processorgebruik. Daarnaast kunnen resources eenvoudig gedeeld of juist specifiek toegewezen worden. Een soortgelijke configuratie op een lokale server is bijna onmogelijk en in ieder geval erg kostbaar.
Cloud

Meer flexibiliteit en beter aanpasbaar: nieuwe rapportage mogelijkheden met Word templates

Dynamics 2015 is volledig geïntegreerd met Office 365, en gebruikers kunnen nu ook Word kunnen gebruiken om rapporten te maken. Dat maakt het samenstellen van rapporten uiteraard veel eenvoudiger, omdat de meeste gebruikers goed bekend zijn met Word. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om rapporten in verschillende layouts (huisstijlen) te maken door het aanpassen van lettertype, lettergrootte , kleur etc in Word. De Word-templates zijn een aanvulling; de standaard-rapportage-tool is uiteraard ook beschikbaar in Dynamics 2015. Dit biedt u dus enorme flexibiliteit en reduceert de kosten van klant specifieke rapporten in veel gevallen tot nul!
Microsoft Dynamics NAV 2015

Beter aanpasbaar: stapelbakjes (tegels) inclusief KPI informatie

De bekende ‘tegels’ van Dynamics tonen voor gebruikers belangrijke informatie voor wat betreft voortgang van de processen en/of de hoeveelheid werk die nog te doen is. In Dynamics NAV 2015 zijn daar KPI’s (Key Performance Indicators) aan toegevoegd. Gebruikers kunnen  kleuren (bovenste rand) en inhoud van die tegels naar eigen wens aanpassen. Ook de weergave van data in de tegels kan worden aangepast met valuta-tekens, decimalen, etc. Daarnaast kunnen er ook separate tegels aangemaakt worden die een KPI (berekende waarde) tonen, zie als voorbeeld de vertraging van 7,5 dag in de afbeelding.
Dynamics NAV 2015 tiles

Geplaatst door:
Daphne Tollenaar

Marketing & Communication