SSCC Labels ontwerpen in Dynamics NAV

SSC labels ontwerpen in ZPL

SSCC Labels ontwerpen in Dynamics NAV

Vanaf NAV2015 hebben 3PL Dynamics en Nekovri Dynamics functionaliteit voor het zelf ontwerpen van SSCC- en GS1 labels voor ZPL (Zebra) printers.

SSCC & GS1

Serial Shipping Container Code (SSCC) is de internationaal geaccepteerde code, die in de vorm van een barcode wordt aangebracht op containers, pallets en dozen. De code dient als unieke identificatie van de ladingdrager (pallets of dozen). De uitwisseling van informatie tussen leverancier en afnemer verloopt efficiënter dankzij de SSCC-labels, dankzij de informatie die aan de code is gekoppeld over de goederen en emballage. GS1 is een wereldwijde organisatie die een standaard voor barcodes heeft ontworpen en ingevoerd waarmee naast artikelcode ook aanvullende informatie (zoals batchnummer, houdbaarheidsdatum etc) in een barcode kan worden weergegeven, om de communicatie tussen bedrijven te vereenvoudigen.

SSCC/GS1 label layouts maken in Dynamics NAV

In Dynamics NAV (Nekovri Dynamics / 3PL Dynamics) maakt u per klant, per afleveradres en/of per klantartikel, de gewenste layout van de SSCC/GS1 labels. U bepaalt het aantal barcodes, de identifiers per barcode, en waar de SSCC-nummer, product, hoeveelheid, batchnummer, THT datum etc geplaatst worden op het label.  De identifiers kunnen indien gewenst verplicht gesteld worden.

SSCC labels printen

Vanuit een inslag, uitslag, drager of scanner kunnen de labels rechtstreeks worden afgedrukt op ZPL printer (Zebra Programming Language).

Lees hier hoe u uw eigen ZPL label in 3PL/Nekovri Dynamics kunt instellen >>

Geplaatst door:
Daphne Tollenaar

Marketing & Communication