Klaar voor AGS3 met 3PL Dynamics / Nekovri Dynamics

Klaar voor AGS3 met 3PL Dynamics / Nekovri Dynamics

De Nederlandse douane vervangt in fases het oude aangiftesysteem Sagitta voor het nieuwe AGS-systeem. Alle bedrijven die importeren of exporteren, hebben te maken met AGS. Of u nu zelf de aangiftes doet (met onze douane module), of dat u de aangifte van goederen heeft uitbesteed; in beide gevallen heeft u te maken met de veranderingen die eraan komen met AGS3.

AGS

AGS wordt in fases ingevoerd: AGS2 (aangiftesysteem voor import) is reeds in gebruik. Nu is AGS 3 aan de beurt: daarmee kunt u uw uitvoeraangiftes doen. AGS 3 vervangt het huidige Sagitta Uitvoer (DSU). Boltrics is volop bezig om de AGS 3 aangifte toe te voegen aan de douane module in 3PL Dynamics.

Nieuw in AGS 3

De gegevens die bij de douane moeten worden aangeleverd voor een aangifte, zijn niet wezenlijk anders in AGS 3 dan in Sagitta. De opbouw van de berichten is echter wel opnieuw vastgesteld door de douane (op basis van de standaard van de World Customs Organization – WCO). Dit kan betekenen dat meer, of andere gegevens moeten worden ingediend dan u gewend was te doen in DSU. Als u niet zelf de aangifte doet, maar u besteedt dat uit, dan zult u wellicht andere gegevens moeten aanleveren aan de uitvoerder van de aangiftes.

Overgang van Sagitta naar AGS3

De douane bepaalt het moment van de overgang naar AGS 3 (2016). Om boetes te voorkomen, en om te voorkomen dat er vrachtwagens stil komen te staan bij de grens, of dat uw chauffeurs verrassingen krijgen in de haven, is het belangrijk dat u met uw software klaar bent voor deze overgang naar AGS3.

Customs module in 3PL Dynamics & Nekovri Dynamics

Met de douane aangifte module van 3PL Dynamics / Nekovri Dynamics doet u direct vanuit het WMS aangifte bij de douane, geautomatiseerd. Dat gaat efficiënt en betrouwbaar: u ziet in één oogopslag of uw aanvraag compleet is, de status wordt automatisch bijgewerkt en de berichtgeving met de douane wordt in het WMS gekoppeld aan de betreffende aangifte én goederen. Bovendien worden de vervoersdocumenten automatisch opgemaakt.

Wat betekent dit voor u?

Boltrics is volop bezig om de benodigde aanpassingen in de douanemodule van Nekovri Dynamics en 3PL Dynamics te verwerken.

Geplaatst door:
Daphne Tollenaar

Marketing & Communication