Filters gebruiken in Dynamics NAV

Filters Dynamics NAV

Filters gebruiken in Dynamics NAV

Soorten filters

Filteren is een van de meest voorkomende opties binnen Dynamics NAV.

Laten we beginnen met het ‘snel’ filter.

Het snelfilter werkt op een specifieke kolom die u kunt selecteren met behulp van een keuzelijst. Nadat u de kolom waar u op wilt filteren heeft geselecteerd, kunt u een waarde ingeven, bijvoorbeeld ‘taart’. Elke waarde in de geselecteerde kolom met de waarde ‘taart’ zal worden gevonden (bijvoorbeeld ‘fruittaart’). Voor het snelfilter maakt het niet uit of u slechts een deel van de waarde invoert waar u naar op zoek bent.

Voorbeeld snelfilter
Nu gaan we naar het ‘geavanceerd’ filter.

Het geavanceerd filter is nodig wanneer u op 2 of meer velden in de pagina wilt filteren. Het geavanceerd filter werkt op een ander manier dan het snelfilter. U selecteert een kolom waarop u wilt filteren, maar u moet de exacte waarde invoeren waarnaar u wilt zoeken … OF u gebruikt een van de filtercriteria (voorbeelden hiervan vindt verderop in deze blog). Het voordeel van een geavanceerd filter is dat u het kunt opslaan en opnieuw kunt gebruiken – wanneer u maar wilt.

Voorbeeld geavanceerd filter

Opslaan van een filter

Klik op de naam van de pagina en ga naar ‘Weergave opslaan als’. Er verschijnt een pop-up waarin u de naam van de pagina invoegt (inclusief filters). De activiteitengroep is de plaats in het navigatiedeelvenster waar u het filter opslaat.

Filter opslaan     Weergave opslaan

Filtercriteria

Hier ziet u enkele voorbeelden voor filteren binnen het geavanceerd filter.

criteria2

Tips

  • Selecteer een waarde in de lijst en toets ALT + F3
  • Wanneer u naar ‘help’ gaat, opent u een webpagina waar u ook filtercriteria kunt vinden

Veel success met het maken van filters!

Deze berichten worden geleverd “as is” zonder garanties en geven geen rechten.
U neemt alle risico’s aan voor gebruik.

Geplaatst door:
Jelle Sijm