Onlangs communiceerde CBRE, een internationaal vastgoed adviesbureau, dat er in 2015 zestig procent meer logistiek vastgoed in gebruik is genomen. Kijkend naar de nieuwsartikelen van de afgelopen twee weken “Jumbo bouwt landelijk geautomatiseerd dc in Nieuwegein”, “Bol.com wil logistiek centrum in Waalwijk uitbreiden” en “Logistiek vastgoed breekt records met duurzame XXL-dc’s”, dan geloven we dat direct.

Een belangrijke reden voor de stijging van de in gebruik name van logistiek vastgoed zijn de groeiende online bestedingen. In vijf jaar tijd is de online omzet maar liefst verdubbeld. En voor 2017 verwacht Statistica dat in Nederland de omzet van B2C e-commerce verkopen zal stijgen van € 12,2 miljard in 2016 naar € 12,85 miljard in 2017.

E-commerce is daarmee een belangrijke – misschien zelfs de belangrijkste – motor voor de logistieke sector en zal voor meer vrachtvolumes zorgen. Tegelijkertijd zorgen gewijzigde regelgeving, strengere (grens)controles, digitalisering en de druk blijvende druk op marges voor uitdagingen.

Grip op het hele traject

Door uw logistieke processen te automatiseren, kunt u uw processen versnellen en de kans op fouten verkleinen. Zo biedt een TMS oplossing u de handvatten om de transportkosten laag te houden, op tijd te rijden en de kwaliteit te bewaken. Goed voor de tevredenheid van uw klanten én goed voor uw portemonnee.

Bent u zich al bewust van potentiële verbeteringsslagen binnen uw bedrijf? Lees hier hoe u eenvoudig uw KPI’s inzichtelijk maakt.