Foutieve douaneaangiftes voorkomen? Investeer in datakwaliteit

Douane

Foutieve douaneaangiftes voorkomen? Investeer in datakwaliteit

De douane werkt – zoals u waarschijnlijk bekend – aan AGS: een nieuw aangiftesysteem dat stap voor stap wordt uitgerold en de plaats zal innemen van diverse aangiftesystemen van de Douane. Sagitta Invoer en Uitvoer zijn inmiddels al uit gefaseerd en hebben plaatsgemaakt voor AGS. De eerste 3 fases zijn daarmee afgerond en de voorbereiding voor fase 4 is in volle gang.

Voorkom vertragingen en boetes

Bij de invoering van “AGS invoer” bleek dat veel bedrijven hun bedrijfs- en productdata niet op orde hebben. Maar liefst 30 procent van de foutieve aangiftes was daarbij te wijten aan onjuiste data. Kijken we naar de invoer van “AGS uitvoer”, dan is het belang van correcte data zo mogelijk nog groter. De douane accepteert dan ook niet langer foutieve aangiftes. Maar nog belangrijker zijn de consequenties voor de relatie met uw klanten en opdrachtgevers. Zendingen kunnen vertragingen oplopen, wat leidt tot te late leveringen en soms zelfs boetes. Dat wilt u uiteraard zoveel mogelijk voorkomen. Het is daarom verstandig te investeren in de kwaliteit van data.

Tijdens een webinar toonden Hubert Kolk en Ronald Motz, beide douane consultant bij Boltrics, hoe u door de integratie van douaneprocessen met een geïntegreerde oplossing het aangifteproces aanzienlijk kunt versnellen.

Zo worden vanuit het systeem alle relevante douanegegevens van de goederen aangevuld. Dankzij een volledige integratie voorkomt u dubbele invoer en versnelt u het proces. Daarnaast is het mogelijk op strategische punten douane technische controles in te bouwen in het WMS of forwarding activiteiten, zodat alle afdelingen op een efficiënte manier samenwerken volgens de compliance voorschriften van de douane.

Wilt u meer leren over de mogelijkheden voor uw organisatie?

Vul onderstaand formulier in en bekijk de opname van het webinar:

  • * Mocht u van gedachten veranderen, klik dan op de "unsubscribe link". Deze vindt u in de footer van iedere mail die u van ons ontvangt. Heeft u nog vragen? Mail dan naar marketing@boltrics.nl. Wij gaan respectvol met persoonsgegevens om en dat blijven we uiteraard doen. Voor meer informatie verwijzen we u naar het privacy statement op onze website. Door op "Update mijn profiel" te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.
Daphne Tollenaar
Geplaatst door:
Daphne Tollenaar

Marketing & Communication