Boekt u uw bankafschriften nog steeds handmatig?

Bank payments Dynamics NAV

Boekt u uw bankafschriften nog steeds handmatig?

Hoeveel tijd bent u doorgaans kwijt aan het boeken van uw dagafschriften? 10 of misschien zelfs 15 minuten per dagafschrift? Verminder en vergemakkelijk uw werk met de standaard functionaliteiten van Dynamics NAV. Daarmee importeert u eenvoudig een dagafschrift in het bankboek, of kunt u zelfs direct de bijbehorende posten vereffenen. Lees meer over de twee standaard functionaliteiten van Dynamics NAV.

Tijd om te versnellen; importeer uw dagafschriften via CAMT053

(Op MT940 biedt Boltrics sinds 2018 geen ondersteuning meer)

1- Importeer dagafschriften in het bankboek
Grotere bedrijven zijn u reeds voorgegaan, want zij hebben veel baat bij een snellere verwerkingstijd van het bankboek in Dynamics NAV. Het aantal af- en bijschrijvingen die zij dagelijks moeten verwerken is zo veel dat handmatig boeken, laat staan posten vereffenen in het bankboek, een waar monnikenwerk zou zijn.

Maar waarom zou u deze functionaliteit links laten liggen? Of u nu veel of slechts een bescheiden aantal dagafschriften van enkele regels boekt. U wilt het uzelf toch zo gemakkelijk mogelijk maken?

De voordelen op een rij:

  • Automatisch uw dagafschrift regels in het bankboek
  • Met automatische reconciliatie probeert het systeem per mutatie een afstemming te maken van uw klant en leveranciersgegevens. Hoe rijker deze gegevens zijn gevuld in uw stambestanden (u heeft bijvoorbeeld bij uw klant ook zijn bankrekeninggegevens ingevuld) hoe beter deze afstemming.
  • Via de knop ‘aanvullende informatie’ ziet u alle teksten die meegegeven zijn in de banktransactie. U heeft in feite de papieren versie niet meer nodig.
  • Met de ‘Leer bankomschrijving’ functie kunt u het systeem leren om bepaalde omschrijvingen, bijvoorbeeld “Sponsoring” te mappen met de bijbehorende grootboekrekening.1- Importeer dagafschriften in het bankboek

2- Importeer dagafschriften in dagboek betalingsreconciliatie
Naast het importeren van dagafschrift in het bankboek is het ook mogelijk Dynamics NAV’s dagboek betalingsreconciliatie te gebruiken met CAMT053.

Dit biedt de volgende voordelen:

  • Het automatisch reconciliëren bevat een extra niveau; aan de hand van omschrijvingsteksten in de mutatie probeert het systeem direct de bijbehorende posten te vereffenen. Indien de mutatie gaat over meerdere posten, dan is dit niet mogelijk in het bankboek en is een handmatige actie nodig. Het systeem geeft dan aan in hoeverre een match is gevonden met de openstaande posten van de relatie (hoog-gemiddeld-laag). Via handige filters kunt u dan alsnog de benodigde informatie handmatig aanvullen.
  • Per regel inzicht heeft u inzichtelijk hoeveel van het regelbedrag al afgeletterd is.
  • Met de functie ‘Tekst afstemmen op rekening’ matcht u eenvoudig veel voorkomende omschrijvingen met een grootboekrekening of een account.
  • Met enkele feitenblokken rechts in uw scherm ziet u per regel detailinformatie over de mutatieregel de informatie die meekomt via het importbestand. En dat scheelt weer een druk op de knop.

 

Bekijk voor een compleet inzicht onderstaand video van Microsoft of neem voor meer informatie contact op met uw consultant. Welke manier u ook gaat gebruiken, u zult er meteen plezier van hebben en de verwerkingssnelheid zal naar gelang van gebruik alleen maar verbeteren.

Interesse in één van bovengenoemde functionaliteiten?

Voor een kleine investering kunt u al gebruikmaken van deze standaard Microsoft functionaliteit. Vraag uw consultant naar de mogelijkheden of stuur een e-mail naar info@boltrics.nl.

Geplaatst door:
Frank Groot Roessink