How to: Creëer meer vrijheid in de opmaak van uw vrachtbrief

CMR editor

How to: Creëer meer vrijheid in de opmaak van uw vrachtbrief

Werkt u veel met vrachtbrieven, dan heeft u waarschijnlijk al de nodige ervaring met de traditionele CMR editor in Microsoft Dynamics. Met de button ‘afdrukken CMR’ krijgt u een CMR-preview waarbij u de teksten handmatig kunt aanpassen.

Handig – zeker als het voor één document geldt. Maar wanneer u deze aangepaste teksten vaker wilt gebruiken, bijvoorbeeld in het geval van neutraal aanleveren, dan was het tot voor kort niet mogelijk om deze opmaak op te slaan.

“De CMR editor, gecombineerd met een (door uzelf) aangepaste rapport lay-out, geeft u de vrijheid die u nodig heeft bij het aanmaken en afdrukken van uw CMR vrachtbrieven”

Met de nieuwe versie is dit wel mogelijk. Sterker nog, u kunt zelfs instellen op welk niveau en met welke prioriteit er gewerkt moet worden. Zo kunt u de aangepaste teksten bewaren op bijvoorbeeld klantniveau, maar laten afwijken op orderniveau. Hoe dat in zijn werk gaat, kunt u nu achterhalen in onze “how-to” video.
Teksten aanpassen en op verschillende niveaus op kunnen slaan is natuurlijk een handige functie. Maar met de toename van het aantal vrachtbriefvarianten en specifieke eisen die uw klanten stellen, neemt waarschijnlijk ook uw behoefte toe aan flexibiliteit in de lay-out mogelijkheden.
Waar en op welke wijze een onderdeel van de vrachtbrief wordt weergegeven, kunt u nu ook zelf inrichten met de mogelijkheid tot aangepaste rapport lay-outs. In combinatie met de CMR editor kunt u dus heel veel zelf configureren voor de vrachtbrieven in uw bedrijfssituatie. Deze “how to” video zal u hier op beide onderdelen bij ondersteunen.

Aangepaste rapport lay-outs zijn daarbij trouwens niet alleen voorbehouden voor vrachtbrief-rapporten. U kunt ook andere rapporten naar wens aanpassen en afhankelijk maken van een willekeurig filter, zoals klant, ordersoort of transporteur… U heeft alleen het veldnummer nodig van de tabel waar het rapport iets over af drukt. Enige kennis van de tabellenstructuur in Microsoft Dynamics is daarom geen overbodige luxe. Mocht u hier meer over willen leren dan kunt u zich nog opgeven voor de komende key-user training of anders voor de volgende training in het nieuwe jaar.

Veel plezier met de video én het inrichten van uw eigen lay-out.

Geplaatst door:
Frank Groot Roessink