How to: Nooit meer foutieve aangiftes met het GPA Testrapport

Blog: How to: Verstuur nooit meer foutieve aangiftes met het GPA Testrapport | Boltrics

How to: Nooit meer foutieve aangiftes met het GPA Testrapport

Als expediteur of internationaal transporteur is de douane uw beste vriend. Althans, als u uw zaken goed op orde heeft. Bijvoorbeeld hoe u omgaat met uw Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA). Stuurt u deze altijd netjes op tijd? Zo ja, is hij elke keer foutloos? Het laatste is enorm belangrijk, maar makkelijker gezegd dan gedaan. U wilt niet dat de douane tijd verspilt aan fouten die door u gemaakt zijn. En u wilt ook niet een foutieve aangifte geretourneerd krijgen, om deze aan te passen en weer terug te sturen. Daarom bieden onze oplossingen standaard een GPA Testrapport.

Geautomatiseerde Periodieke Aangifte controleren

Een GPA bestaat uit duizenden regels met elke regel soms wel 100 kolommen aan gegevens. Probeer dat maar eens handmatig te controleren. Met hulp van ons GPA Testrapport komen alle opvallende punten naar boven. Denk bijvoorbeeld aan missende bescheidcodes, onjuiste datums (te vroeg/te laat), aangepaste goederencodes en verkeerde MRN (NCTS/AGS). Waar nodig kan de gebruiker direct in de voorraadadministratie aanpassingen doen, of een begeleidend schrijven voor de douane opstellen. De uitkomst is een betrouwbare GPA (en een tevreden douane).

Controleer op elk gewenst moment

Het is daarnaast mogelijk om de GPA op een willekeurig moment in de maand aan te maken, zonder dat de overige gebruikers hier hinder van ondervinden. Dit is vooral handig bij het aansluiten van nieuwe klanten, inwerken van nieuwe medewerkers of introductie van nieuwe processen. Het Testrapport zal dan laten zien of er fouten in de administratie zijn geslopen. Deze kunnen dan meteen geadresseerd worden in plaats van aan het begin van de nieuwe maand. Dit voorkomt stress vlak voor de deadline.

Hoe het GPA Testrapport werkt in Microsoft Dynamics

Het GPA Testrapport is beschikbaar in het lint op de pagina van de Aangifte GPA, onder Acties:

Blog: How to: Verstuur nooit meer foutieve aangiftes met het GPA Testrapport | Boltrics

De uitkomst van het GPA Testrapport laat zien wat voor een fouten er voorkomen, zoals op onderstaande afbeelding. Zo ziet u welk document het betreft (Nr.) en welke partij (Omschrijving). Op de regel ‘Waarschuwing!’ staat vervolgens wat er door het Testrapport is vastgesteld.

Blog: How to: Verstuur nooit meer foutieve aangiftes met het GPA Testrapport | Boltrics

U kunt het GPA Testrapport naar Excel exporteren door op het rapport met de rechtermuisknop te klikken en dan Opslaan als.. / Excel te kiezen:

Blog: How to: Verstuur nooit meer foutieve aangiftes met het GPA Testrapport | Boltrics

De resultaten staan dan netjes in Excel. Daaruit is het eenvoudig om de lijst af te werken en waar nodig de voorraadadministratie aan te passen in 3PL Dynamics.

Blog: How to: Verstuur nooit meer foutieve aangiftes met het GPA Testrapport | Boltrics

Het GPA Testrapport: stroomlijn uw douaneprocessen

Met het GPA Testrapport houdt u de kwaliteit van uw aangiftes in eigen hand. Waar een handmatige controle uren zou duren, is dit met het standaardrapport in 3PL Dynamics niet meer het geval. Dit scheelt u zeeën van tijd en levert u een goede naam op bij de douane. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Heeft u vragen of interesse in deze functie? Neem gerust contact met ons op of ontmoet ons op de ICT & Logistiek beurs in Utrecht op 7 en 8 november.

Ontmoet Boltrics op ICT & Logistiek 2018

Ook dit jaar is Boltrics aanwezig op ICT & Logistiek in de Jaarbeurs. De beurs hanteert dit jaar het thema Connected Logistics. Ontmoet ons op de beurs en ontdek alles over het stroomlijnen van uw douane- of andere logistieke processen. Schrijf u nu gratis in.

Geplaatst door:
Hubert Kolk