Boltrics slaat handen ineen met Franse partner Dynamics International

Dynamics International WMS TMS FMS Boltrics

Boltrics slaat handen ineen met Franse partner Dynamics International

Logistiek stopt niet bij de grens. Dus Boltrics’ 3PL oplossing ook niet. Daarom is Boltrics continu op zoek naar partners die de logistieke branchestandaard buiten de landsgrenzen willen en kunnen vertegenwoordigen. Hierin kruiste de wegen met het Franse Dynamics International. Dit resulteerde in een nieuwe samenwerking, passend bij de ambitie en filosofie van beide softwareleveranciers, en een nieuwe bedrijfstak van Dynamics International, genaamd: Dynamics Logistique.

Internationale ambities behalen door lokaal in te zetten

‘Een Nederlander communiceert makkelijker met een Nederlander, en een Fransman makkelijker met een Fransman. Simpelweg omdat ze letterlijk dezelfde taal spreken’, aldus Jan-Cornell van Ekris, Managing Director bij Boltrics. ‘Vanuit deze visie werken we samen met onze resellers over de hele wereld. Want wanneer je de taalbarrières tussen klant en leverancier weghaalt, kan de implementatie van de software een stuk soepeler verlopen.’ Daarom slaat Boltrics graag de handen ineen met internationale partijen, zoals Dynamics International, die in hun land van herkomst implementatie en support van de 3PL oplossing uitvoeren. Zo is de eerste drempel – de taalbarrière – omzeild en kan de aandacht gericht worden op waar het echt omgaat: klanten een geïntegreerde oplossing bieden die aansluit bij de wensen van de logistieke branche.  

Een nieuwe weg naar de logistieke sector

De logistieke sector is altijd in beweging, letterlijk en figuurlijk. Dat zorgt niet alleen voor steeds veranderende klantwensen voor de 3PL’er, maar ook voor nieuwe,  branche brede uitdagingen voor de software leverancier. Met de branche specifieke oplossing zorgt Boltrics al ruim 10 jaar ervoor dat de oplossing naadloos aansluit bij de behoeftes van logistiek dienstverleners en dat zij altijd up-to-date zijn. ‘Een uitdagende branche, waar op dit moment nog geen oplossing voor is die aan de behoefte van de Franse logistiek dienstverlener voldoet. Wij als software leverancier kunnen hier het verschil maken voor onze klanten, door slim om te gaan met de krappe marges die de logistieke sector kent. De stappen die hierin te zetten zijn in ons land, samen met het product en de werkwijze van Boltrics triggerde ons om juist in deze sector te investeren,’ vertelt Patrice Dacquin, oprichter van Dynamics International. ‘Focussen op wat de branche nodig heeft, is enorm belangrijk, want alleen dan kun je het optimale eruit halen voor je klanten. Boltrics doet dit al jaren en we volgen dat voorbeeld graag. Samen brengen we de logistieke oplossing ook in Frankrijk graag met succes op de markt.’

Wereldwijd naam gemaakt als Dynamics partner

Net als Boltrics, heeft ook Dynamics International naam gemaakt als Microsoft partner op de internationale markt. De Franse softwareleverancier richt zich vanuit zijn visie op de kwaliteit van diensten, om zo de beste oplossing te bieden aan hun klanten. ‘De kwaliteit en betrokkenheid van onze consultants staan ons toe om te excelleren in het leveren van kwalitatief hoogstaande diensten aan onze klanten’, aldus Dacquin. ‘Met ervaring in Dynamics 365 Business Central (voorheen bekend onder de naam Dynamics NAV) kan Dynamics International direct aan de slag met Boltrics’ 3PL oplossing. Met als eerste implementatie als partner: Kloosterboer Harnes.’

Geplaatst door:
Mike Oerlemans