Eind dit jaar zal Rulewave live gaan met een nieuw toekomstbestendig WMS. De logistiek dienstverlener in de olie- en gasindustrie merkte dat de huidige maatwerkapplicatie niet langer kon voldoen aan de gewenste logistieke functionaliteiten. ‘In de huidige competitieve markt onderscheiden wij ons door het leveren van maatwerk in combinatie met een hoog en persoonlijk service level. Een flexibel, innoverend en compleet Warehouse Management Systeem is hiervoor cruciaal’, aldus Hans den Hartigh, Director of Operations bij Rulewave. Met die reden heeft Rulewave gekozen voor de altijd up-to-date branchestandaard van Boltrics, ontwikkeld met de input van meer dan 180 logistieke dienstverleners.

Een goed geoliede machine

Rulewave verzorgt een breed scala aan logistieke diensten binnen verscheidende sectoren. Naast primaire op- en overslagmogelijkheden, biedt Rulewave ook internationale (project) forwarding diensten per weg, spoor, lucht en zee en multimodale diensten met toegevoegde waarde. De dienstverlener uit Moerdijk is gespecialiseerd in alle facetten op het gebied van warehousing, zoals orderpicking, cycle counting en douaneactiviteiten.

Om al deze logistieke processen te laten verlopen als een goed geoliede machine, ging Rulewave op zoek naar een oplossing die voldoet aan de behoeftes van de logistieke branche. ‘De branchestandaard oplossing van Boltrics is specifiek ontwikkeld voor logistieke dienstverleners. Dankzij de input van de gehele branche, voldoet de WMS oplossing van Boltrics aan de wensen en eisen van onze klanten,’ vertelt Hans den Hartigh. ‘Bovendien is de software altijd gebaseerd op de laatste Microsoft technologie, waardoor we altijd up-to-date blijven. Na de implementatie van het WMS, is er dus geen lange en dure herimplementatie meer nodig om een verouderd pakket te updaten. Dat gaat ons veel tijd en kosten besparen, wat we weer kunnen investeren in onze klanten.’

Software voor en door de branche

Het WMS van Boltrics is gebaseerd op de input van meer dan 200 logistieke dienstverleners, waardoor het reeds veel functionaliteiten kent. Rulewave zal naast de standaard WMS en Airfreight functionaliteiten, ook gebruik maken van onder andere het Boltrics’ App Platform, het versturen van EDI berichten via Boltrics’ DataHub en een integratie met Transsmart. Hierdoor kan Rulewave haar klanten 24/7 op de hoogte houden van de laatste orderstatus, de communicatie vergaand automatiseren én direct vanuit het WMS (automatisch) de beste, snelste of goedkoopste verzendmethode bepalen. Kortom, Rulewave kiest voor een nieuw WMS zodat alle logistieke processen zowel nu als in de toekomst gesmeerd lopen.