Groupage

Welke combinatie van deelzendingen is de meest optimale? Hoe houdt u de administratieve afhandeling en documenten op orde? Boltrics geeft u het antwoord, met groupage software die het efficiënt plannen van zendingen vergemakkelijkt en de bijhorende vrachtdocumenten en facturen voor u verzorgt. Samen houden we groupage winstgevend.

Software voor Groupage vervoer

Onze TMS-software ondersteunt alle activiteiten van 3PL logistiek dienstverlening, zoals ordermanagement, ritplanning, routeplanning, contractmanagement, én het complete beheer van tarieven, toeslagen, wagenpark etc. Ook zijn standaard koppelingen beschikbaar met diverse boordcomputersystemen en met geavanceerde planningsystemen (APS).
De software van Boltrics ondersteunt alle vormen van wegtransport, ongeacht of u het transport voor uw klanten met eigen vrachtwagens en chauffeurs verzorgt, of dat u alles uitbesteedt aan carriers.

Transport

Gegevens uitwisselen tussen Cross dock depot(s)

U wilt goederen zo snel mogelijk afleveren, maar tegelijkertijd uw wagens zo slim en efficiënt mogelijk laden. Snelle en betrouwbare uitwisseling van gegevens tussen cross dock depots en vrachtwagens maakt optimaal plannen van zendingen makkelijker. Meer inzicht in uw wegtransport, en meer omzet!

Wegtransport documenten

Zodra de gegevens over zendingen zijn ingevoerd in het TMS, worden de benodigde documenten automatisch gegenereerd, zoals een CMR, laadlijst, ritbonnen en manifest. De vrachtbrief kan ook in digitale vorm aangemaakt worden.

Groupage
Offertes

Op basis van de vastgestelde tariefafspraken kunnen transportkosten eenvoudig gecalculeerd worden. De prijs voor een nieuw transport kan daarmee snel (en automatisch) berekend worden en met één druk op de knop als offerte worden gemaild, of direct worden omgezet in een transportopdracht.
lees meer over tariefafspraken

Facturatie groupage vervoer

Zodra de zending is afgeleverd, wordt de factuur automatisch klaargezet in het TMS, of gereserveerd voor een verzamelfactuur. Doordat de zending is gekoppeld aan de offerte kan de administratieafdeling de controle uitvoeren en de factuur verzenden.
Speciale kosten, zoals wachturen, ompakkosten of boekingskosten, kunnen worden toegevoegd.

Als het transport extern is uitbesteed, kan de factuur van de onderaannemer gecontroleerd worden dankzij de koppeling van transportopdracht met tariefafspraken. Self-billing is ook mogelijk. De inkoopfactuur wordt via ‘document scanning’ aan het dossier gekoppeld.

groupage facturatie

Groupage & LTL

Planning

Groupage en LTL (Less Than Truckload) expediteurs hebben te maken met vele ophaallocaties én afleveradressen per route. Dat maakt de planning van groupage ritten complex. Efficiency verbeteringen worden behaald door cross-docking en door de juiste bundeling van zendingen.

Met de juiste software maakt u optimale planningen voor uw chauffeurs en bent u voorbereid bij files en andere vertragingen.

Misschien ook interessant voor u:

Blog

Kies het voordeligste transport met leveranciersvergelijking
Heeft u duidelijk in beeld wat een opdracht u oplevert? Een overzichtelijke leveranciersvergelijking haalt in één keer een deel van uw zorgen weg.

Lees de blog

Whitepaper

Groter is niet altijd beter. Ontdek de mogelijkheden van de Cloud
Naarmate uw bedrijf groeit, worden uw processen complexer, wordt er meer beroep gedaan op uw resources én verwachten uw klanten meer. Maar wist u dat deze toenemende eisen niet gelijk hoeft te staan aan grotere budgetten en een uitbreiding van het personeelsbestand?

Lees meer

Case study

TransHeroes brengt TMS onder bij Boltrics
“Ondanks de stevige groeifase waar we nu in zitten, blijft onze belangrijkste pijler het persoonlijke contact met onze klanten. Boltrics’ TMS maakt door automatisering persoonlijk handelen alleen maar meer mogelijk.”

Lees meer over de keuze van TransHeroes

Maak uw werk gemakkelijker met Boltrics’ groupage software

Benieuwd of onze groupage oplossing aansluit op uw wensen en behoeften? Vraag een gratis demo aan en ontdek zelf de mogelijkheden en voordelen.