Luchtvracht software

Als air freight forwarder kent u als geen ander de uitdaging om zendingen, afspraken en processen inzichtelijk te maken om tegemoet te komen aan de eisen van uw klanten. Verspilt u tijd aan het handmatig overtikken van data in verschillende systemen? Kost het u veel moeite om klanten, douane en airliners te kunnen informeren? Of zijn uw klanten geïrriteerd doordat u niet aan hun wensen kunt voldoen?

Laat u niet langer beperken door ingewikkelde en verouderde processen. Blijf uw concurrentie een stap voor, beantwoord klantvragen met gemak en ondersteun groei zonder moeite. Geef uzelf de ‘power to execute’ met up-to-date software en verlaag de complexiteit van IT en bijbehorende kosten.

Stroomlijn elke zending met een gebruiksvriendelijke airfreight oplossing

De eenmalige invoer van gegevens is genoeg om de order te verwerken, de zending in gang te zetten en de factuur te verzenden. Met dit gemak ondersteunt de geavanceerde luchtvracht software van Boltrics uw processen voor de afhandeling van luchtvracht en houdt u grip op de zaak. En dat voor het volledige traject van deur tot deur.

Ontdek hoe u uw processen kunt stroomlijnen met Boltrics’ software. Download onze brochure.

Stroomlijn elke zending met gebruiksvriendelijke Air freight software | Boltrics
Luchtvracht software

Luchtvracht import

Alle type luchtvrachtzendingen kunnen in onze luchtvracht expeditie software (FMS) worden beheerd. Geconsolideerde luchtvrachtbrieven (master airwaybill) van binnenkomende luchtvrachtzendingen worden in de software opgesplitst in aparte documenten (house airwaybill). Vervolgens kunt u de zendingen eenvoudig inslaan, verwerken voor de douane en uitslaan. En met hetzelfde gemak regelt u direct vanuit de zending het transport richting de ontvanger.

Luchtvracht Export

Beheer de export van luchtvracht zendingen eenvoudig met onze expeditie software (FMS). Na de registratie van de zendinggegevens genereert het systeem de benodigde documenten, zoals House Airwaybill, Master Airwaybill en douanedocumenten.

Luchtvracht expeditie software
VCK Logistics Airfreight

VCK Logistics Airfreight stroomlijnt luchtvracht met Boltrics

“Wij hebben gekozen voor de op Dynamics 365 Business Central gebaseerde oplossing van Boltrics, omdat hierin de allernieuwste technologie gebruikt wordt. Hiermee kunnen we eenvoudig interfaces met andere partijen realiseren en zijn we in staat onze airfreight specifieke processen te ondersteunen.”

 

Eric Aarsen, Managing Director bij VCK Logistics Airfreight

Registreer eenvoudig alle benodigde gegevens voor expeditie

In onze FMS luchtvracht expeditie software kunt u alle relevante gegevens van luchtvrachtzendingen registreren;

 • de zending (formaat, gewicht, verpakking, etc)
 • afzender
 • ontvanger
 • vervoerder
 • airline
 • ETD en ETA

 

Software voor luchtvracht expeditie

Luchtvracht expeditie tarieven

Tarieven voor luchtvracht zijn nooit standaard. Leg met onze luchtvracht expeditie software complexe tariefafspraken vast in het systeem. Zo houdt u altijd inzicht in de kosten en opbrengsten.
Selecteer daarnaast altijd up-to-date tarieven met de Cargoguide-koppeling en voeg deze met een muisklik toe aan de zending. Verminder daarnaast het aantal administratieve handelingen en verwerk IATA Cass facturen simpel en snel met de IATA Hotfile-koppeling.

Luchtvracht expeditie: douane aangiften

Meld de benodigde douanedocumenten voor import, export en doorvoer van goederen (digitaal) aan bij de douane vanuit ons FMS expeditie systeem;

 • Invoerdocumenten
 • Uitvoerdocumenten
 • T1-documenten

Voor luchtvracht expeditie via Amsterdam Airport Schiphol is onze software gekoppeld met Cargonaut (PGTS). Ook koppelingen met andere douanesystemen voor de afhandeling van im- en export kunnen snel worden gerealiseerd.

Lees meer over onze douane oplossing >>
luchtvracht expeditie software

Luchtvracht expeditie
Documenten

Voor de import en export van goederen via luchtvracht zijn de nodige documenten vereist om de goederen over de grens te krijgen. Het gehele traject van luchtvracht kan met onze software worden beheerd, van verzender tot ontvanger. U voert slechts éénmaal gegevens in en de software maakt de werkprocessen vervolgens simpel en snel. Zodat u tijd bespaart en beter inzicht heeft.

  • AWB Stock per airline (export)
  • Controle op BTW, MRN, EORI, KvK, etc.
  • Koppeling met IATA Hotfile
  • Vluchtgegevens
  • E-AWB, AWB, HAWB en manifesten (export)
  • Pre-bookingen
  • Profit share registratie voor import
  • MAWB, HAWB en Manifesten
  • CMR’s, Transportopdrachten, ACN bonnen en bevestigingen

Freight forwarding software: registreer alle relevante gegevens, en blijf op de hoogte van deur tot deur

Voor het internationaal transport van goederen zijn de juiste export- en importdocumenten nodig om de goederen probleemloos over de grens te krijgen en te voorkomen dat u teveel invoerrechten moet betalen. Beheer het gehele traject – van deur tot deur – met één geïntegreerde oplossing.
Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf
Airfreight software | Boltrics

Misschien ook interessant voor u:

Blog

Waarom het administratieve proces de zwakste schakel is binnen airfreight
In de praktijk blijkt dat de administratieve afhandeling in de afgelopen zes jaar vrijwel niet is veranderd en lijkt het de potentie van air cargo zelfs te vertragen. Wat zijn de quick wins?

Lees de blog

Pagina

Cargonaut: koppel moeiteloos met Schiphol
Voor luchthaven Schiphol is Cargonaut hét platform voor informatie uitwisseling tussen alle partijen in de logistieke keten. Verwerk de administratieve afhandeling van zendingen snel en eenvoudig met Boltrics’ Cargonaut koppeling.

Lees meer

Case study

VCK Logistics Airfreight stroomlijnt luchtvracht met Boltrics
“Al onze activiteiten in één softwareoplossing waardoor data slechts één keer ingevoerd wordt en managementinformatie eenvoudig een totaalbeeld geeft van al onze activiteiten.”

Lees meer over de keuze van VCK Logistics Airfreight

Maak uw werk gemakkelijker met Boltrics’ luchtvracht software

Benieuwd of onze luchtvracht oplossing aansluit op uw wensen en behoeften? Vraag een gratis demo aan en ontdek zelf de mogelijkheden en voordelen.