Wegtransport software

U wilt de zendingen van uw klanten uiteraard zo efficiënt en voordelig mogelijk plannen, zodat u de marges vergroot. De software voor wegtransport van Boltrics verscherpt uw inzicht in uw bedrijfsprocessen en geeft u handvatten om de transportkosten laag te houden, op tijd te rijden en de kwaliteit te bewaken.

Software voor wegtransport

Onze TMS-software ondersteunt alle activiteiten van 3PL logistiek dienstverlening, zoals ordermanagement, ritplanning, routeplanning, contractmanagement, én het complete beheer van tarieven, toeslagen, wagenpark, etc. Ook zijn standaard koppelingen beschikbaar met diverse boordcomputersystemen en geavanceerde planningsystemen (APS).
De software van Boltrics ondersteunt alle vormen van wegtransport, ongeacht of u het transport voor uw klanten met eigen vrachtwagens en chauffeurs verzorgt of alles uitbesteedt aan carriers.

TMS transport software

Gegevens uitwisselen tussen Cross dock depot(s)

U wilt goederen zo snel mogelijk afleveren, maar tegelijkertijd uw wagens zo slim en efficiënt mogelijk laden. Snelle en betrouwbare uitwisseling van gegevens tussen cross-dock depots en vrachtwagens maakt optimaal plannen van zendingen makkelijker. Meer inzicht in uw wegtransport, en meer omzet!

Wegtransport documenten

Zodra de gegevens over zendingen zijn ingevoerd in het TMS worden de benodigde documenten automatisch gegenereerd, zoals een CMR, laadlijst, ritbonnen en manifest. De vrachtbrief kan ook in digitale vorm aangemaakt worden.
Bekijk de wegtransport brochure

Estron: WMS-software uitgebreid met TMS, FMS en ERP

Estron: WMS-software uitgebreid met TMS, FMS en ERP | Boltrics
Sinds begin 2017 werkt Estron met Boltrics’ TMS. De keuze voor dit systeem lag voor de hand nadat anderhalf jaar geleden het warehouse management systeem (WMS) van Boltrics al was geïmplementeerd.
Rene Hoogvliet, IT Manager bij Estron Group: “In het verleden hebben we bewust gekozen voor systemen van verschillende softwareleveranciers. We wilden niet te veel afhankelijk zijn van één partij met als risico dat alles tegelijk zouden uitvallen. Nu hanteren we de omgekeerde strategie en willen we het liefst alles in één systeem.”
Lees meer over de ervaringen van Estron

Software voor
wegtransporteurs

Groupage / LTL

LTL

Groupage / deelpartijen die in een hub gebundeld worden voor meerdere opdrachtgevers

Wegtransport

FTL

Vervoer van A naar B in volle ladingen, voor meerdere opdrachtgevers

Wegtransport

Dedicated logistics

Vervoer voor één opdrachtgever

Wegtransport
Offertes

Op basis van de vastgestelde tariefafspraken kunnen transportkosten eenvoudig gecalculeerd worden. De prijs voor een nieuw transport kan daarmee snel (en automatisch) berekend worden en met één druk op de knop als offerte worden gemaild of direct worden omgezet in een transportopdracht.
Lees meer over tariefafspraken >>

Facturatie wegtransport

Zodra de zending is afgeleverd, wordt de factuur automatisch klaargezet in het TMS of gereserveerd voor een verzamelfactuur. Doordat de zending is gekoppeld aan de offerte kan de administratieafdeling de controle uitvoeren en de factuur verzenden.
Speciale kosten, zoals wachturen, ompakkosten of boekingskosten, kunnen worden toegevoegd.

Als het transport extern is uitbesteed, kan de factuur van de onderaannemer gecontroleerd worden dankzij de koppeling van transportopdracht met tariefafspraken. Self-billing is ook mogelijk. De inkoopfactuur wordt via ‘document scanning’ aan het dossier gekoppeld.

Transport

Misschien ook interessant voor u:

Blog

OSCOT, één van de belangrijkste transport KPI’s
Dreigt u een afspraak niet na te kunnen leven? Dan is het noodzaak een tandje bij te zetten. Maar waar precies? Inzicht in uw prestaties kan dan uitkomst bieden.

Lees de blog

Whitepaper

De 5 do’s en don’ts van een nieuwe TMS-oplossing
Waar moet u opletten bij de implementatie van een nieuw TMS? We hebben de do’s end don’ts voor u genoteerd met tips om het transitieproces eenvoudig en transparant te houden.

Leer meer in het whitepaper

Case study

TransHeroes brengt TMS onder bij Boltrics
“Ondanks de stevige groeifase waar we nu in zitten, blijft onze belangrijkste pijler het persoonlijke contact met onze klanten. Boltrics’ TMS maakt door automatisering persoonlijk handelen alleen maar meer mogelijk.”

Lees meer over de keuze van TransHeroes

Maak uw werk gemakkelijker met Boltrics’ TMS

Benieuwd of ons TMS systeem aansluit op uw wensen en behoeften? Vraag een gratis demo aan en ontdek zelf de mogelijkheden en voordelen.

Contact

Heeft u interesse in de branchespecifieke softwareoplossingen van Boltrics? Heeft u een vraag of wenst u aanvullende informatie? Laat het ons weten. We maken graag een vrijblijvende afspraak met u voor een demo van onze software.

  • * Mocht u van gedachten veranderen, klik dan op de "unsubscribe link". Deze vindt u in de footer van iedere mail die u van ons ontvangt. Heeft u nog vragen? Mail dan naar marketing@boltrics.nl. Wij gaan respectvol met persoonsgegevens om en dat blijven we uiteraard doen. Voor meer informatie verwijzen we u naar het privacy statement op onze website. Door op "Update mijn profiel" te klikken, stemt u ermee in dat wij uw informatie mogen verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.