Frans vertel eens…

Frans Kurvers | Boltrics

Hoe ben jij bij Boltrics terecht gekomen?

LinkedIn, puur toeval! Ik was destijds Supply Chain Analyst bij een grote logistieke partij en ik merkte dat ik te veel op kantoor zat en te weinig bij klanten aan tafel. Dit begon ik te missen en ik besloot weer op zoek te gaan naar een rol als logistiek consultant, waar ik al een aantal jaar ervaring in had opgedaan. Via LinkedIn kwam ik al vrij snel bij de vacature van Boltrics terecht. Ik heb op de solliciteer direct knop geklikt en meteen een belletje naar Andries gedaan. Voor mij werkt zo’n persoonlijk gesprek toch het beste. Vervolgens heb ik mijn cv verstuurd en ben ik uitgenodigd voor het eerste gesprek.

Hoe verliep dat gesprek?

Dat was totaal anders dan ik ooit eerder had meegemaakt. Best pittig, maar super leuk. De twee heren stelden best lastige vragen en probeerden echt voorbeelden uit de praktijk te schetsen. ‘Zo kreeg ik een goed beeld van de functie!’ Ik heb eerlijk aangegeven dat mijn kennis op ICT gebied nog niet optimaal was, maar ook dat ik dit wel heel graag wilde leren. Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een 2e gesprek en begon ik in maart 2018 aan het Boltrics avontuur.

En hoe verloopt je carrière bij Boltrics so far?

In maart ben ik als support consultant begonnen. Het idee was om vervolgens door te groeien naar succes consultant en het avontuur af te sluiten met de functie implementatie consultant. ‘Maar mijn plan verliep iets anders’. Na 5 maanden werd mij tijdens de evaluatie verteld dat ik klaar was om door te stromen naar customer succes. Daarnaast werd mij gevraagd wat ik zelf nou echt interessant vond. Er kwam namelijk een nieuwe functie projectmanager bij. Dit vond ik super gaaf! Ik heb er twee weken goed over nagedacht en vervolgens een weloverwogen keuze gemaakt: ‘Dag plan, hallo projectmanagement, and so the story continues!’

Wat vind jij zo leuk aan je functie als Projectmanager?

Het is heel divers! Elke dag is heel verschillend. Je hebt dagen dat je de hele dag bij een klant op locatie bent, bijvoorbeeld tijdens een simulatie of workshop. Maar je hebt ook dagen dat je op kantoor bezig bent met het voorbereiden van een afspraak en beantwoorden van klantvragen. De ene dag zit je met de directie (jasje/dasje) aan tafel en de andere dag zit je met een teamleider van het magazijn (airmax/polo) aan tafel.

“Je moet super snel schakelen, en ik hou er persoonlijk van dat niet alles verloopt volgens plan – een beetje tegengas krijgen van klanten. Bijvoorbeeld doordat de verwachtingen van de klant anders waren. Dat kunnen omdraaien geeft een heel goed gevoel. Vertrouwen creëren bij de klant en oplossingen bieden. Dat is scoren. Dan doe ik wel even een dansje op mijn stoel. Met een vette knipoog voegt Frans toe: Je bent projectleider maar soms ook projectlijder, dan lijkt het even een lijdensweg. Maar je moet de uitdaging zien in uitzichtloze situaties en deze ten goede kunnen keren.”

Wat vind jij zo leuk aan Boltrics?

De cultuur is heel open en direct. Iedereen hier is super duidelijk. Je hebt nooit discussies, omdat het niet duidelijk is. Duidelijke visie, take it or leave it. Ik ben heel erg gecharmeerd van de normen en waarden. Als ze een langetermijnrelatie aan gaan met personen dan willen ze er ook echt voor gaan. Dingen zullen niet onverwacht komen.

Wat is jouw succesmomentje?

Als je de klant het gevoel kan geven dat we weten wat we aan elkaar hebben, dat je alle moeilijke punten samen ten goede kan keren. ‘Als dat lukt, ben ik gewoon echt even blij’.