Over ons

Boltrics levert software aan logistieke dienstverleners; van koelvrieshuizen, transporteurs tot lucht- en zeevrachtbedrijven. We zijn een jonge, innovatieve organisatie. Ons team bestaat uit ruim 45 enthousiaste en gemotiveerde collega’s met passie voor de logistieke sector en ruime IT-ervaring. Door onze jarenlange (praktijk) ervaring bij logistiek dienstverleners, en als IT-consultants en developers hebben wij de kennis en expertise om u optimaal te ondersteunen.

Onze geschiedenis

In tegenstelling tot handel- en productiebedrijven beheren logistiek dienstverleners niet hun eigen voorraad, maar de goederen van meerdere opdrachtgevers. Dat betekent dat ze niet de wens van één enkele organisatie moeten kunnen ondersteunen, maar die van verschillende klanten. Daardoor hebben ze een andere IT-behoefte. In 2010 zochten drie koel- en vriesbedrijven daarom een softwareoplossing – gebaseerd op Microsoft Dynamics – die hun logistieke processen optimaal kon ondersteunen. Directeur Jan Bolks: “In deze branche was software vooral maatwerk. De drie bedrijven zochten een collectieve maatwerkoplossing voor de hele branche. Branchevereniging Nekovri (Nederlandse koel- en vriesbedrijven) kwam daarvoor bij ons terecht. Zij vroegen ons dé branche oplossing te ontwikkelen en deze up-to-date te houden.”

Om die behoefte het beste te kunnen ondersteunen, nam Boltrics het Microsoft Dynamics-platform als programmeerbasis. In twintig weken bouwde Boltrics een product en rolde deze vervolgens binnen drie maanden uit bij de eerste twee klanten. Naast warehousing zijn in de daarop volgende jaren complete modules voor transport, lucht- en zeevracht toegevoegd. In combinatie met allerlei standaard integraties, waaronder ook de douane, is Boltrics als een van de weinige partijen in staat om een totaal en geïntegreerde oplossing voor logistiek dienstverleners te leveren.

Ons managementteam

Jan Bolks | Founder & Managing Director

Als algemeen directeur is Jan Bolks verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Boltrics én de continue ontwikkeling van de oplossing. Daarnaast zorgt hij – samen met de developers, support consultants en customer success consultants – ervoor dat alle klanten met de nieuwste Microsoft Dynamics versie werken en gebruik kunnen maken van de nieuwste mogelijkheden – ongeacht wanneer ze de oplossing hebben aangeschaft.

Jan Bolks: ”Productontwikkeling is bij ons een continu, dagelijks proces. Elke nacht wordt software bevroren en worden lopende implementaties automatisch bijgewerkt tot de nieuwste versie. De belofte “altijd up-to-date” brengen we daarmee dagelijks in de praktijk.”

Jan Bolks
Jan-Cornell van Ekris

Jan-Cornell van Ekris | Managing Director Sales & Marketing

Als commercieel directeur is Jan-Cornell van Ekris verantwoordelijk voor alle sales- & marketingactiviteiten binnen Boltrics en helpt internationale partners te groeien om samen te bouwen aan een wereldwijd, sterk netwerk van logistiek dienstverleners. Hij houdt daarbij ontwikkelingen binnen de sector nauwlettend in de gaten en begrijpt de uitdagingen van logistiek dienstverleners. Samen met de klant kijkt hij hoe deze het beste aangepakt kunnen worden.
Jan-Cornell van Ekris: “Met onze kennis van de logistieke sector weten we precies wat er in de branche speelt. Door continu met ondernemers in contact te blijven, lukt het ons hun wensen te vertalen naar een gebruiksvriendelijke oplossing die waarde toevoegt. Ik geloof daarbij in een directe, eerlijke manier van zaken doen. Wat we beloven, maken we waar.”

Aart Doorn | Managing Director Implementations

Aart Doorn is, met een team van acht consultants en 3 projectmanagers, verantwoordelijk voor alle implementatietrajecten. Hij helpt logistiek dienstverleners daarbij de vertaling te maken van ambities naar de realisatie van effectieve bedrijfsprocessen. Door zijn nieuwsgierigheid naar innovatieve, technologische ontwikkelingen lukt het hem daarbij steeds weer processen verder te automatiseren en klanten naar een hoger niveau te brengen. Naast zijn rol als implementatie verantwoordelijke houdt Aart zich ook bezig met de technische visie en architectuur van de brancheoplossing van Boltrics.

Aart Doorn: “De ene dag werk ik op locatie bij een koel- en vriesspecialist, de volgende dag bij een allround logistics supplier midden in de Rotterdamse haven of duik ik in de laatste innovaties die mogelijk zijn op het Microsoft Dynamics platform. Geen dag is daarmee hetzelfde – en dat maakt het werk uitdagend en leuk.”

Aart Doorn